Kui algul peeti teise aasta WHM viisa saamiseks sobilikuks vaid põllumajandusliku iseloomuga tööd, siis nüüdseks on ampluaa laienenud ja räägitakse pigem “spetsiifilisest” tööst. Sobilikud töövaldkonnad on taime‐ või loomakasvatus, kalandus, pärlindus, metsandus, kaevandus või ehitus. Tuleks silmas pidada, et palgatöö kõrval peetakse sobilikuks ka vastavat vabatahtlikutööd regionaalses Austraalias. (Willing Workers On Organic Farms) on heaks variandiks, mida võivad kaaluda ka need, keda muidu raske maatöö sugugi ei meelita.
Teise aasta viisa

Vajalikud kolm töökuud ehk 88 tööpäeva ei pea olema tehtud järjest, ega ühe tööandja juures. Oluline on lihtsalt ise arvet pidada, hoida alles oma payslipid ja lahkudes paluda tööandjalt tõendit. DIMIA veebilehelt saab alla laadida vormi 1263, mis on soovitatav iga farmeri juures täita lasta.

Fakt on see, et tegelikkuses kõiki neid detaile alati ei kontrollita ja vajalik tõestusmaterjal on võimalik kokku saada ka bluffides. Selline tegevusviis on loomulikult ebaaus ja vahele jäämise korral Austraaliasse ilmselt hiljem enam asja pole.

Soodsaim Austraalia kindlustus

Põhimõtteliselt tuleb teise aasta WHM viisa taotlemiseks taaskord läbi teha ka tervisekontroll. Kui eelmisest kopsupildist pole veel aasta mööda läinud, siis ei pea uut pilti tegema. Kui viisataotluse järel vastavat instruktsiooni ei tule, siis järelikult pole uus kopsupilt tarvilik. Kui nõue siiski esitatakse, siis tuleb tervisekontroll teha, olenevalt osariigist ja linnast on hinnad pisut erinevad, üldjuhul 250 dollari kandis. Tulemuste riigiorganiteni jõudmiseni kulub tavaliselt alla kahe nädala.

Teise aasta viisahind on sama, mis esimese aasta omalgi ehk hetkel 420 dollarit. Teise aasta WHM viisa taotlemishetkel pole kohustust viibidal väljaspool Austraaliat.

Teisi viisa variante

  • Spouse viisa – ehk otsi endale kohalik kallim, kes on nõus läbi tegema tubli oleme‐tõesti‐koos tõestamiskadalipu.
  • Sponsored/business viisa – leia tööandja, kes on valmis tõestama, et sa oled väärtuslik ja asendamatu töötaja, keda Austraalias on raske leida.
  • Skilled viisa – Austraalias on kvalifitseeritud tööjõu puudus. Kui sul on kõrgharidus nõutud alal, vanust alla 31 aasta, inglise keel suus ja erialale vastav tõestatud töökogemus (üldiselt 3 aastat on piisav), siis on sul lootust skoorida vajalikud 120 punkti.
  • Student viisa ‐ lihtsaim variant lunastada endale paariaastane olemis‐ ja töötamisõigus Austraalias. Olenevalt koolist, õppimine võib olla kas tõsine teadmiste täiendamine või lihtsalt suitsukate.

tasutainfotund

Teise aasta Austraalia viisa